Rib Adventure Logo


Få kjenner Oslofjorden bedre enn oss!

Hele området fra Oslo og Drammen i nord til Sandefjord og Koster i syd, er vår egen "hage".


Mer enn 10 års erfaring gjør at vi kjenner stedene med den mest fantastiske naturen, de spennende historiene, den beste maten, servicen, konferansefasilitetene og overnattingen!

Uansett hvor vi starter og hvor vi ønsker å ende opp, vet vi hvilke steder som er best. Finner du ikke det du leter etter, så ta kontakt. Det er dessverre ikke plass til å liste opp alle fjordens perler.

Ønsker du en "Best of" opplevelse av Oslofjorden, anbefaler vi RIB ekspedisjon til Færder. En uforglemmelig total opplevelse med god mat, kystkultur, inspirerende rib kjøring og besøk på de flotteste stedene i fjorden. Mer informasjon finner du på Ekspedisjon Færder under siden Turer.


RIB turer Oslo , Indre Oslofjord

Er man i Oslo eller indre Oslofjord, og ønsker en frisk opplevelse på sjøen så anbefaler vi et RIB adventure med f.eks start på Aker Brygge/Herbern. Turen går innom alle de fine og spennende stedene i Indre Olofjord. Hør om blodige henrettelser på Steilene, tørste loser på Langåra, bordell på Ildjernet og Oberst Eriksen og hans kanoner.  Vi legger inn en liten drikkepause ved historiske Oscarsborg før vi setter kursen tilbake til byen. Lokalkjente skippere som forteller engasjert om stedene vi besøker underveis. Turen går ikke den korteste, men morsomste veien ut fjorden. Selvfølgelig blir det også tid til lek i bølgene fra Danskebåten hvis anledningen byr seg. Anbefalte restauranter med brygge i Oslo / Indre Oslofjord: Ingierstrand Bad, Hellviktangen Grønn Gourmet, på Nesodden.  Sjømagasi... »

RIB turer Oscarsborg – Drøbak

Historiske Oscarsborg er et spennende stoppested på alle våre adventures i indre og midtre Oslofjord. Gjerne for en rask drikkestopp på den idylliske Havnekroa Oscarsborg, eller et gourmetmåltid på festningen. Øyene og festningen har mye spennende og dramatisk historie. Vi guider og forteller ombord, men kan også arrangere guidede turer på festningen og besøk på museet og/eller i torpedo batteriet. Ønsker en frisk opplevelse fra Drøbak / Oscarsborg så anbefaler vi et RIB adventure i det flotte området syd for Hurum. Et perfekt sted for inspirerende RIB kjøring! Vi tar en liten stopp på den spennende øya Mølen og hygger oss med litt drikke før vi setter kursen tilbake til Oscarsborg / Drøbak. Alternativt kan turen gå til Villa Malla / Filtvet eller en av hotellene / restaurantene på Holmsbu... »

RIB turer Villa Malla / Filtvet

Med en fantastisk beliggenhet syd på Hurum og med utsikt over horisonten, finner vi  Villa Malla . Stedet er en attraksjon i seg selv, og tilbyr sine gjester en rikholdig buffet med smaker fra hele Middelhavet  og fristelser fra grillen. Lunsjbuffet serveres frem til klokken 15:00, middag serveres 15.00 – 22:00. I helgene frister stedet med en sjenerøs brunchbuffet. Villa Malla er et herlig reisemål enten man ønsker en RIB lunsj tur fra Oslo eller kickoff, produktlanseringer, julebord og sommerfester. Filtvet Fyr , som ligger rett ved, kan også leies som møterom, eller lokale for mindre arrangement. På Villa Malla arrangerer vi også «Pappbåt regatta». Dette er en engasjerende og spennende teammbuilding aktivititet som passer fra 20 til 200 pers. . Er man på Villa Malla  e... »

RIB turer Son

Son er er særlig kjent for sin gamle bebyggelse fra Hollendertiden, med trehus og trange smug. Vår bestselger fra Son / og hotellet Son Spa er RIB Adventure ”Breiangen Rundt” og foregår i Oslofjorden beste ”RIB terreng”, syd for Hurum. ”Breiangen Rundt” er en frisk blanding av kystkultur og bakoversveis som passer for ”alle”. Vi legger inn en liten stopp på den spennende øya Mølen for litt drikke og en snack. Her finner vi Norges største forekomst av misteltein og vi ser ofte sel her ute. Selvsagt tar vi oss tid til å leke litt i bølgene fra danskebåten også hvis anledningen byr seg. Etterpå rir vi på bølgene tilbake til Son/hotellet.... »

RIB turer Holmsbu – Hurum – Mølen

Fjorden rundt Hurum byr på mye spennende historie, holmer og skjær, trange sund, flotte strender, bortgjemte bukter og et åpent klart hav hvor solgangsbrisen blåser forfriskende. Et perfekt sted for inspirerende RIB adventures! Her finner vi også Oslofjordens kanskje mest spennende øy, Mølen. Øya har fjordens nordligste selkoloni i perioden oktober – april, Norges største forekomst av misteltein og masse spennende historie. Er vi på RIB adventures i området, legger vi alltid inn en liten stopp her. Holmsbu er en unik «sørlandsidyll» på sydvestsiden av Hurumlandet. Stedet fikk status som ladested allerede i 1847. Mange kunstnere har hatt tilhold i Holmsbu. Et resultat av dette er Holmsbu bildegalleri hvor flere av Holmsbu-malerne er representert, særlig Henrik Sørensen. Ho... »

RIB turer Drammen

Er man i Drammen og ønsker en frisk opplevelse på sjøen, så anbefaler vi et RIB adventure med f.eks start på Skutebrygga, Glass eller Papirbredden. Turen går raskt ut Drammensfjorden og så tett på den flotte kysten og holmene syd for Hurum før vi tar en liten stopp på den spennende øya Mølen. Her tar vi et lite strandhugg og hygger oss med litt drikke før vi setter kursen tilbake til Drammen. Tur som beskrevet har varighet på ca 2,5 timer. Alternativt kan turen gå til Villa Malla / Filtvet eller en av hotellene/restaurantene på Holmsbu for lunsj. Ønsker dere middag med alkohol servering, benytter vi minibuss for retur til Drammen. RIB etter et bedre måltid med alkohol er ikke å anbefale. Vi kjører ikke den korteste, men morsomste veien ute i fjorden. Selvfølgelig blir det også tid til lek ... »

RIB turer Horten – Moss

Horten byr på mye spennende historie og vi kjører gjerne igjennom Hortenskanalen og Indre havn. Vi guider og forteller, og kan også legge inn en stopp ved Marine Museet. Nord for Horten og syd for Hurum, har vi et fantastisk område som byr på holmer og skjær, trange sund, flotte strender, bortgjemte bukter og et åpent klart hav hvor solgangsbrisen blåser forfriskende. Her finner vi også kanskje Oslofjordens mest spennende øy, Mølen . Øya har fjordens nordligste selkoloni i perioden oktober – april, Norges største forekomst av misteltein og masse spennende historie. Er vi på RIB adventures i området, legger vi alltid inn en liten stopp her. Rett over fjorden finner vi Moss. Er det mye vind og bølger, legger gjerne kursen gjennom kanalen i Moss og besøker Son på veien nordover. Er man ... »

RIB turer Tønsberg – Bolærne – Hvasser

En tur forbi Bolærne, Fulehuk, Færder og Stauper er obligatorisk. Vi kan de spennende historiene og guider og forteller underveis. Sammen med den friske RIB opplevelsen gir dette minner for livet. Er du i Tønsberg eller omegn på kurs / konferanse anbefaler vi en frisk sightseeing i området. Vi legger opp turen etter vind og vær, med Færder som mål. Anbefalte hotell Tønsberg / omegn: Rica Havna Hotel, Tjøme Quality Hotel Tønsberg Quality Hotel Klubben  ... »

RIB turer Færder

Færder Fyr er Oslofjordens ultimate destinasjon. Kjent for de fleste, men få har vært så heldige å gå i land på fyret. Bli med i land på fyret og hør oss fortelle dramatiske historier om forlis, kamp for tilværelsen og daglig liv på fyret. Vi tar gjerne med en lunsjkurv og dekker opp på svaberget. En tur til Færder kan være en del av et RIB adventure fra Tønsberg, eller en egen ekspedisjon med avreise fra steder lenger inn i fjorden. Farvannet er tøft. Vi setter sikkerheten først og endrer rute/destinasjon hvis det er høy sjø. For oss er det viktigste at våre gjester skal være «Glade de har vært på tur, og ikke glade fordi de har overlevd».... »

RIB turer Engelsviken

Stedet Engelsviken har historie helt tilbake til vikingtiden. I vår tid er det fiskesuppen som serveres på Engelsviken Brygge som gjør stedet kjent, og suppen har allerede legendestatus i fjorden. Vi har suppen som et eget mål for RIB adventures fra forskjellige steder i fjorden, eller som et naturlig stoppested på vei til Færder, Koster eller andre steder syd i fjorden. Får vi seiler videre er vi innom fiskebutikken får å bunkre opp med ferske seikaker. Perfekt som snack når vi ankommer Færder en time senere! Ønsker dere noe helt unikt, har vi egen sjøbod ved innseilingen til Hankø. Vi henter fersk sjømat fra fiskemottaket i Engelsviken, og serverer kremet blåskjellsuppe og et skalldyrbord uten sidestykke på svaberget ved bua. Vi kan også leie lokaler på Hankø Yacht Club for private arran... »

RIB turer Fredrikstad – Hvaler

Fredrikstad / Hvaler byr på frisk skjærgård, dramatisk historie og åpen horisont. Vi er lommekjent og avhengig av om dere ønsker inspirerende RIB kjøring i yttre deler av skjærgården eller sightseeing i smult farvann, kjenner vi de beste stedene. En tur forbi Strømtangen, Søster, Fredagshølet og Struten Fyr er obligatorisk. Vi kan de spennende historiene og guider og forteller underveis. Sammen med den friske RIB opplevelsen gir dette minner for livet. Er du i Fredrikstad eller omegn på kurs / konferanse anbefaler vi en frisk sightseeing i området. Vi legger opp turen etter vind, vær og bølger.... »

RIB turer Strømstad – Koster

Er vi på ekspedisjon fra Oslo eller andre steder nord i fjorden, bør vi sette av en hel dag så vi rekker å oppleve området både geografisk og i matveien. Et besøk på Ursholmen og Sundets Skalldyrscafe anbefales. Koster øyene er forøvrig et fantastisk sted som alle bør oppleve. Vi arrangerer også kurs/konferanser, sommerfester, lunsj i en sjøbod eller alt annet du måtte ønske. Våre gode venner og samarbeidspartnere i Koster Event, står klar med dagens sjømat når vi legger til kai. Er du i Strømstad eller omegn på kurs / konferanse anbefaler vi en frisk sightseeing i området. Vi legger opp turen etter vind, vær og bølger. http://treatmentforepilepsy.info http://anxietymeds24uk.com http://bestbraindoping.com... »