Rib Adventure Logo


Vinter RIB & Selsafari

Om vinteren er det spesielt flott på sjøen. Da har vi fjorden og skjærgården nesten for oss selv. Sjøen er krystallklar og luften er frisk.

Ingen trenger å være redd for å fryse. Alle får utdelt varme sjøredningsdrakter, hansker, luer og briller.

I perioden november til mai trekker selen inn i Oslofjorden. Den nordligste kolonien finner vi på øya Mølen. Vi kan selvsagt ikke garantere sel, men vi observerer sel 9 av 10 ganger. Vi ser ofte nise/småhval også.

Uansett garanterer vi en fantastisk og frisk naturopplevelse! Vi starter ved din nærmeste brygge og kjører en guidet tur ut fjorden, rundt Tofteholmene og over et åpent sjøområde før vi ankommer Mølen. Her venter selen på oss og vi tar oss god tid til å fotografere og se på de nysgjerrige selene. Etterpå tar vi et strandhugg og varmer oss med en solbærtoddy. Øya er også kjent for Norges største forekomst av Misteltein. Vi kikker på – og forteller litt om – denne også før vi kaster loss. Området har mye spennende og interessant historie, og våre lokalkjente skippere forteller engasjert om stedene vi besøker.

Turen kan gjerne kombineres med en lunsj underveis, eller som en frisk start på julebordet.

Sel safari passer ikke for små barn eller personer med store fysiske begrensninger, da det kan være noe vind og bølger på turen.